Om Kennel Av Ulfsäter

Kenneln finns i Salstad, Grästorp 2 mil från Trollhättan och drivs idag av Carina Hammar som varit en del av Ulfsäter sedan 1993. Kenneln startades 1943 av Lars far Gustav Hammar. Lars Hammar drev kenneln från 1971-2022 då han tyvärr avled efter en lång tids sjukdom . Lars är med sin stora personlighet och sin stora kunskap om avel, utställning och bruk mycket saknad av hundvärlden.

Carina C Hammar

E-post: carinahammar28@gmail.com

Tel: 0735634359

”Citat av Lars: Carina har deltagit i kennelns arbete sedan 1993 och med sitt stora kunnande om hundars mentalitet och beteende bidragit till kennelns framgång! Carina har även hon en instruktörsutbildning inom SBK och är ringsekreterare inom Svenska Schäferhundsklubben. Carina har genomfört utbildning hos SKK till testsledare inom BPH.
Carina har med bravur visat våra hundar på utställning!

”Om” Lars Hammar

Lars har lång erfarenhet av schäferrasen, uppfödning och avel under kennelnamnet Av Ulfsäter. Lar har varit aktiv inom Schäferrasen som schäferdomare (rasspecialist), beskrivare och UHP domare samt lärare i hundtjänst.

Kenneln har genom åren fått fram flertal bruks, lydnads och utställningschampion inom schäferrasen.

Kenneln ”Schapendoes”

2000 köpte kenneln in en schapendoestik och började föda upp rasen med stora framgångar inom utställning, lydnad, rallylydnad, viltspår, freestyle, nosework, bruks, agility och fram till idag har det blivit flertalet utställningschampion, viltspårchampion, lydnadschampion och 1 freestylechampion.

MÅLSÄTTNINGEN MED UPPFÖDNINGEN HAR ALLTID VARIT att Föda upp friska och ”mentalt” sunda hundar. med bra exteriör.

Kenneln har tilldelats Skk:s Bruksuppfödardiplom och SBK:s Korningsdiplom ett antal gånger. Kenneln har valpträffar och erbjuder uppfödarstöd och träningshjälp!